Здравословно Хранене част I

Здравейте,
ние от HYPOXI България имаме дългогодишен опит в сферата на здравословния начин на живот, като през годините успяхме да съчетаем много добри практики включващи подобрен хранителен режим и тренировки, които не са рискови за здравето на практикуващия, а ефективни.

В поредица от публикации, ще наблегнем сериозно върху здравословното хранене, а тази публикация е стартовия етап в света на нутритивната медицина, като поставя акцент върху основните и доказани диетологични препоръки!

Нека храната бъде твоето лекарство и лекарството ти – твоята храна
Хипократ

Повечето лекари натуропати, прилагат тези принципи, за да научат хората как да постигнат по-високи нива на предпазен здравословен начин на живот.
Това важи в пълна сила за хроничните дегенеративни заболявания като ССБ, рак и други възрастово зависими болести. Също така расте и броят на доказаните храни, които оказват директно лечебно въздействие върху хората.
В основата на връзката между храни и заболявания лежат два факта:
1.) Режим богат на растителни храни (пълнозърнести продукти, варива, ядки, семена, семки, плодове и зеленчуци), предпазва от много заболявания, които са масови за обществото.
2.) Липсата на растителни храни е рисков фактор и позволява благоприятни условия за развитието на допълнителни фактори за лоши заболявания.

Очаквайте още по темата:

За значението на растителните диети.
Доказани пионери в борбата с болестите чрез правилен хранителен режим.
Хранителни навици, хранителни насоки и хранителна пирамида.
С няколко съвета към здравен хранителен успех.
Изводи.

Още:

Повишеният обем от информация  в Интернет около диетологичното хранене  е достигнал критични нива на несигурност и някои практики могат сериозно да навредят на здравето, както и да го подобрят значително.

За да се разграничим от всички медии, ние от HYPOXI ще бъдем гарант за материалите, които създаваме специално за вас!