Няколко метода, за да повдигнете духа на тялото

Няколко метода, за да повдигнете духа на тялото

Да се чувствате леки без неприятно усещане за отпадналост е състояние на ума. При повечето хора има връзка между песимистичното усещане и подценяването на духа и тялото. Истината е, че има няколко сигурни метода, чрез които може да се постигне усещане за тонус, а от там ще се появи и позитивното настроение. Ето и кои са те:

  1. Оценявайте това, което сте
    Във всеки един момент вие знаете за възможностите на вашето тяло, знаете какво може и знаете и какво сте постигнали.
  2. Облечете се спортно
    Забелязали ли сте, че когато се облечете в любимия ви спортен екип тонусът ви е с една крачка напред? Нагласата за активност, облечена в спортен режим, е малката подправка, която ще ви зареди с всичко необходимо, за да изхвърлите негативните нагласи извън съзнанието си.
  3. Направете лека тренировка, за да възстановите силата на духа
    Не само силните изцеждащи тренировки водят до позитивна нагласа. В повечето случаи леката тренировка ще ви донесе усещане за добър тонус, най-малкото защото тя активира мускулната памет и обмяната на веществата.

Ето и няколко варианта за спорт, които са перфектно решение за едно мързеливо състояние:
Леко и плавно бягане – ще ви зареди с енергия и тренировката може да еволюира.
Каране на колело – много добро решение за повдигане на тонуса и доста ефективно за ставите.
Рехабилитационни упражнения за кръста и гърба – този тип тренировка със сигурност ще въведе тялото ви в активен режим.

Методите, които сме изброили в този публикация са много добро решение и за активни спортисти, които временно не са успяли да спазват своята програма и са изгубили усещането за лекота и сила.

В случай, че имате въпроси винаги може да се обърнете към нашите HYPOXI терапевти, които с внимание биха съдействали за подобряването на вашия тонус.