FORGOT YOUR DETAILS?

Историята на HYPOXI® започва с една революционна идея на д-р Норберт Егер.

История на HYPOXI
1983

С изобретяването на HYPOXI-метода, спортният учен д-р Норберт Егер полага основите на една напълно нова категория в оформянето на тялото.

След като завършва университета в Залцбург, той специализира задълбочено в областта на рехабилитацията и физиотерапията. През 1983, той основава първият в Австрия финес и студио за здраве за жени в Залцбург. С течение на годините обаче, той забелязва, че много жени не бележат напредък в проблемните зони на тялото нито чрез усилени тренировки, нито чрез различни промени в начина на хранене. Като учен в тази област, той знае, че мазнините изгарят най-добре в зоните, където тъканите са добре кръвоснабдени и, че преди всичко, мазнините се изгарят чрез движение.

1997

В своето студио, той вече бил прилагал целеви методи за подобряване на кръвообращението като вакуумен масаж и лимфен дренаж, за да намали задържането на вода с цел стягане на кожата.

Въз основа на този опит, той се съсредоточил над разработването на уред за тренировки, който да комбинира методите за подобряване на кръвообращението и движението. Той използва първият прототип на HYPOXI® уред през 1997 и получил напълно изненадващи резултати дори и за самия него! За първи път в историята, терапия с налягане се използвала едновременно с физически упражнения за изгаряне на мазнини. Така се полага началото на HYPOXI-метода и се дава нов тласък в областта на оформянето на тялото!

1997

Съвместно с малък но мотивиран екип той разработва устойчив на налягане уред, който макар и да обгръща плътно тялото, оставя достатъчно свобода на движение за осъществяване на физическо натоварване.

HYPOXI-уредът е готов за употреба и доказва, че е истинска иновация на международни фитнес и спортни изложения. Яйцевидната камера за налягане, в която проблемните зони са „поставени под налягане” по време на вело-тренировка смайва всички представители на индустрията.

1998

През 1998 доктор Егер основава Hypoxi Produktions- und Vertriebs GmbH, а с нея и първата компания във фитнес индустрията, която се фокусира над систематичното оформяне на тялото.

С постоянните по-нататъшни разработки и HYPOXI-метода, който днес е уникален за целия свят, д-р Норберт Егер постига международно признание. Днес, HYPOXI® работи в над 40 страни по света. Стотици хиляди хора са извлекли полза от идеята на д-р Егер и той ръководи компанията до 2006 г. През април 2008, д-р Норберт Егер почина на 50 годишна възраст. Днес, неговият дългогодишен приятел, състудент и сътрудник Бернд Екерщофер управлява компанията в духа завещан от основателя ѝ и съвместно с международен екип от компетентни и ентусиазирани служители.

---
TOP