Как да отслабнем?

Дълги години съществуваше заблудата, че проблемите с теглото опират до броене на калории и силата на духа. Повечето хора смятат, че проблемите с наднорменото тегло се дължат на многото изядени дюнери в 2 през нощта след препиване, а истината е, че си нямат ни най-малка представа как работят телата им. Преди да предприемете каквито и да е постъпки към промяна е добре да сте наясно, че волята и лишенията не са вашето оръжие.

Не бива да спазвате диети. Да трябва да се промени и начинът ви на хранене, но забравете думата глад. Трябва да се направи един разумен хранителен режим, който да е лек и приятен и не е свързан с лишения и изпитания на волята. Там където се осланяме на издръжливостта си се проваляме. Начинът да се справим с излишните мазнини е известен и ще Ви разкажем за него. Няма да гладувате, няма да се осакатите от тренировки и не е необходимо да приемате безумни медикаменти, няма да се налага да правите липосукция или каквито и да било интервенции, от които после ще сте по-зле, но пътят който изберете и по който ще тръгнете ще определи и вашият краен резултат. Пътят ви трябва да премине през няколко стъпки.

Първо трябва да опознаете човешкия организъм. Как работи и какъв е оптималният модел при който тялото функционира. Разберете ли веднъж на къде да вървите, ще добиете много по-ясна представа как да стигнете до там.

Втората стъпка е да разберем на какво се дължи наднорменото тегло. Какво представляват мазнините, как се натрупват и как бихме могли да се освободим от тях по естествен начин.

Третата стъпка е да променим мисленето си. Трябва да се построи стратегия с помощта на която да накараме емоциите ви да работят за целта, която сте си поставили, а не срещу нея.

И накрая, но не на последно място всичките научени неща ще ги комбинираме за да постигнем ефекта, който търсите. А той ще стигне до вас по естествен начин –  здравословен режим и начин на живот в комбинация с правилното физическо натоварване.